Stim cu totii cat de multe ambalaje ajungem sa folosim intr-o singura zi.

Fie ca este vorba de plastic, PET, carton, sticla, etc., generam zilnic cantitati uriase de deseuri care in unele situatii ajung in locuri nepotrivite sau ajung sa nu fie valorificate. Este putin greu de imaginat o lume fara plastic. De cand acesta a fost introdus pe piata ca o alternativa ieftina si usor de produs pentru transport, depozitare, ambalare, a fost privit ca o inventie revolutionara si este incontinuare perceput in acest fel de catre multi. Deoarece s-a neglijat impactul negativ pe care il poate avea in situatia in care acesta nu este reciclat, am ajuns in situatia in care planeta noastra este sufocata.

Ce putem face?

Iresponsabilitatea si nepasarea celor care abuzeaza de bogatiile planetei si ale naturii pun in pericol un echilibru delicat care s-a format in milioane de ani de evolutie. Din pacate prea putini cauta solutii sa genereze mai putin ambalaj, sa ajute la recuperarea acestuia sau sa foloseasca materiale sustenabile. In cele din urma noi suntem cei care trebuie sa luam atitudine si sa facem acel efort extra pentru a ne ajuta planeta, care deja ofera semne de oboseala.

Impreuna

Vom cauta furnizori de produse sustenabile, cu aceeasi ideologie si dragoste pentru mediul inconjurator! Suntem convinsi ca nu suntem singurii care vor sa lase o lume mai buna pentru copiii nostri si in acelasi timp nu suntem nici singurii care ne dorim sa dam un exemplu, fie ca este vorba de cei mici sau cei mari. Ne dorim sa fim sustenabili, sa folosim cat mai putine ambalaje si vrem sa incurajam responsabilitatea!

Inevitabil vom folosi ambalaje pentru a putea livra produsele intr-o stare foarte buna. De aceea te rugam pe tine, sa colectezi selectiv ambalajele primite si sa fii responsabil. Mergi cu ele la orice centru specializat de colectare pentru a te debarasa de ambalaje si pentru a te asigura ca cineva va valorifica acel material.

Putem avea o discutie foarte lunga despre importanta colectarii selective, defrisari, poluarea apei si multe altele dar stim ca esti responsabil si ca tii la aceasta planeta si la mediul tau inconjurator. Iti vom lasa mai jos o sursa de inspiratie, cum poti reduce impactul asupra naturii dar si un link catre o platforma nationala care te poata ajuta sa gasesti un centru de colectare aproape de tine. Acceseaza: http://www.hartareciclarii.ro.

Iti multumim ca iti pasa si iti uram zile fericite! Salutari calde, FUNdays.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *